work at home
freelance network
freelance jobs
freelance opdrachten
sale
freelance webdesigner
freelance marketing
freelance copywriter
Sales Manager
sales representative
freelance vacatures

Meer resultaten voor freelance journalist

freelance journalist
Freelance in bijberoep VVJ.
Vlaamse Vereniging van Journalisten. Over de VVJ. Home / Freelancers / Freelance in bijberoep. Freelance in bijberoep. Als net afgestudeerde master radio en televisiejournalist begin ik binnenkort parttime in loondienst te werken als verkeersredacteur. Daarnaast wil ik freelancen als journalist.
Freelance Journalist Regio Hasselt De Persgroep Vacature.
Regionaal journalist Het Laatste Nieuws. Freelance Journalist Faits" divers" regio Limburg. Regionaal Eindredacteur Het Laatste Nieuws. Junior Showbizz Journalist. Freelance Eindredacteur HLN/ De Morgen werfreserve. Redacteur Goed Gevoel. Bekijk al onze vacatures. Zin in een avontuur bij een toonaangevend mediabedrijf?
Dood of brood? Een bevraging van beginnende freelance journalisten. Scriptieprijs.
BEGINNENDE FREELANCE JOURNALIST MOET GOEDE ZAKENMAN ZIJNBeginnende journalisten hebben één kans op vier om als freelancer te starten. Waar ongeveer de helft hier ook bewust voor kiest, had de andere helft liever een vaste betrekking gevonden. Over freelance journalisten wordt dan ook vaak geschreven dat ze niet al te best behandeld worden door mediabedrijven.
Freelance Wikipedia.
In Nederland wordt in plaats van freelance meestal de benaming zelfstandige zonder personeel zzp'er' gebruikt. Deze van oorsprong fiscale term wordt met name in de bouw, metaal en zakelijke dienstverlening gebruikt, terwijl de term freelancer meestal gebruikt wordt in de journalistiek, communicatie of vormgeving.
Hoeveel verdient dat hier?
Daarmee zitten we nog niet aan de tarieven die bijvoorbeeld onze Nederlandse en Scandinavische vakbroeders hanteren voor freelancewerk. Het uitgangspunt daar is dat een zelfstandige journalist, bij een normale werkweek en met gemiddelde bedrijfskosten, netto evenveel verdient als een met hem vergelijkbare journalist bij een dagblad.
Freelancers? Zo veel mogelijk uitpersen Apache.
Maar hoeveel verdient een zelfstandige journalist, als hij überhaupt wordt betaald? Een antwoord biedt het artikel Freelancen in Vlaanderen: hoeveel schuift dat? van Ivan Declercq in het vakblad De Journalist mei 2009. Een voorbeeld: als freelance regioverslaggever aan de slag zijn is vaak pompen én verzuipen.
Kun je daarvan leven? VVJ.
Uit een enquête die de VVJ in 2009 heeft gehouden onder freelancers, bleken magazines week en maandbladen ergens tussen 100 en ruim 200 euro per pagina van 4000 tekens te betalen; De dagbladen bleken een heel gedifferentieerd tarievensysteem te hanteren, met nogal wat variabelen regionale, provinciale en nationale paginas, voorpagina, exclusiviteit, maar algemeen kun je stellen dat je als freelancer door een dagblad minder betaald krijgt voor eenzelfde productie dan door een weekblad.
Freelance journalist worden: 3 cruciale vragen.
In elk geval brengt een freelance journalist worden enkele vragen én voordelen met zich mee. Jaarlijks stomen hogescholen en universiteiten in Vlaanderen 2.000 aspirant-journalisten klaar. Die onderling mededingen naar felbegeerde, maar schaarse redactiestekken. Sommigen kiezen er daarom al snel voor om freelance journalist te worden.

Contacteer ons